Husleje stiger 8% på Frederiksberg og i København

22. april 2022, 16.35

Vi har set lidt nærmere på huslejen på Frederiksberg og i København, for lejligheder på mellem 60 og 100m2. Huslejen er steget en del, faktisk 8% på et år for begge områder.

Den kraftigt stigende inflation har også ramt huslejen på det private lejebolig marked. Husleje ApS har undersøgt huslejen for København og på Frederiksberg, og således alle de postnr. som hører under de 2 kommuner. 

Huslejen er steget 8% i hovedstaden

For begge kommuner er huslejen steget ca. 8% for lejligheder mellem 60 og 100m2. Vi har undersøgt dette interval, da det dækker den mest almindelig udbudte størrelse lejemål, og således også der hvor vores datagrundlag er bedst.

Huslejen på Frederiksberg, for denne type lejemål, er steget fra 1769 kr. pr. m2/år til 1917 kr. pr. m2/år - altså en stigning på små 8%. Der har været lidt udsving undervejs, men særligt de seneste måneder, er der en tydelig tendens.Når vi kigger på Københavns Kommune er billedet nogenlunde det samme. Her er samme type lejemål steget fra kr. 1.820 pr. m2/år til kr. 1.962 pr. m2/år og således også en stigning på små 8%.


For både København og Frederiksberg kan vi endvidere se, at både udbud og ledighed generelt er faldende i perioden, hvilket selvsagt forstærker presset på priserne. 


Stor forskel fra by til land, men også på lejemålets størrelse

Huslejen er dog ikke steget nær så meget på landsplan, som er tilfældet i de 2 hovedstadskommuner. Hvis vi ser på Århus er stigningen for samme type lejemål, som valgt ovenfor, "kun" steget med ca. 5,2%. Og ser vi på hele landet, for lejligheder mellem 60-100m2 er lejen steget 2,7% hvilket er nogenlunde på niveau med inflationen. 
Noget tyder altså på at presset på de større byer fortsat er meget højt, og at huslejen her fortsætter op. Det bliver interessant, at se hvordan lejen udvikler sig herfra. 

Når vi kigger på de lidt større lejemål, typisk dem på 4 værelser eller mere, kan vi se at m2 lejen ikke har rykket sig ret meget. Det er et væsentligt, men måske lidt overset faktum, at de første 60-80m2 får en markant bedre husleje pr. m2, mens alle m2 over 100 får en noget mindre pris, som dermed kommer sig til udtryk i en nærmest flad kurve når vi ser på lejemål, der er over 110-120 m2. 


Hvad laver Husleje.dk? 

Vi er husleje nørder, og vores unikke system undersøger dagligt huslejen på tusindvis af annoncerede lejemål. Det er en svær opgave, fordi lejemålene typisk er udbudt igennem forskellige kanaler, men hos Husleje.dk forsøger vi at "rense" vores data, således du får et så retvisende billede som muligt. Vi har komplet data på mere end 90% af udbudte lejemål fra januar 2020 og frem, og så har vi en del historisk data, som dog er noget mere upræcist. Vores hjemmeside giver således en nem og hurtig oversigt, over husleje i alle dele af Danmark, samt udvikling i ledighed, udbud og liggetid. Data er taget fra annoncerede lejemål og nogle annoncer kan selvsagt være fejlagtige eller misvisende, men vores system forsøger at omgås dette ved at sortere uregelmæssigheder fra. I nogle områder, er datagrundlaget meget tyndt, så det er vigtigt at kigge i toppen af din søgning, hvor mange annoncer data er beregnet på. Desto flere annoncer desto mere nøjagtigt. 


Hvem bruger Husleje.dk

Husleje.dk anvendes af myndigheder, kommuner, udlejere og ejendomsinvestorer. Senest er der blevet mulighed for at oprette sig som lejer, idet vi kan henvise lejere til de annoncer vi bygger vores data på. Dermed vil det være nemmere, at søge og finde et lejemål på tværs af flere kanaler. 


Kan det passe det er gratis?

Husleje.dk er pt. gratis. Du kan søge så meget du vil  - det eneste det kræver er at du opretter en profil hos os. Vi spammer ikke din email adresse, men vil sende relevante opdateringer og nyheder, så du får maksimal glæde af husleje.dk. I løbet af 2022 forventer, vi at husleje.dk overgår til betaling, med undtagelse af nogle basale søgekriterier. Alle eksisterende brugere får besked herom, og vil blive tilbudt et årsabonnement på fordelagtige vilkår. 

Kan man købe større datasæt?

Ja - hvis i ønsker et større datasæt, fx. statistik på husleje baseret på etage/sal, data for regioner eller på landsplan, kan vi levere skræddersyet rapporter, på baggrund af vores data. Kontakt os for nærmere information. 

Kontakt os

Du kan kontakte os via Facebook, email eller tlf. Læs mere her:
https://husleje.dk/kontakt