2 værelses lejligheder - lidt statistik!

17. november 2020, 00.39

Hvor mange 2v er der til leje, hvad kostet de og hvad er tendensen? Vi ser lidt nærmere på et af de mest populære lejmål i landet

Der er pt. 4527 ledige lejemål i DK på 2 værelser. 
Et par nøgletal: 

  • Den gennemsnitlige husleje er  kr. 1.295,40 pr. m2 
  • Den gennemsnitlige størrelse er 66,82 m2. 
  • Region hovedstaden findes 935 lejemål på 2 værelser ledige pt. og udgør således lidt over 20% af den samlede bestand
  • I Region hovedstaden er gennemsnits lejen kr. 2.071,68 pr. år og således mere 35% højere end gennemsnittet for hele landet. 
  • I Region hovedstaden er gennemsnitsstørrelsen 73,08m2 for 2 værelses lejemål. 

I et af landets dyreste postnumre, 2000 Frederiksberg, er der pt. 18 lejemål til leje på 2 værelser, til en gennemsnitlig leje på 2.459,88 pr. m2. Grafen nedenfor afviger lige fra dette tal, men den viser samlet udbudspris pr. november inkl. dem der er udlejet. Tallet 2.459,88 er udtryk for gennemsnitlig leje af alle lejemål der pt. står ledige, og medregner således ikke dem der, på nuværende tidspunkt er blevet udlejet.Husk at husleje kræver professionel rådgivning
Vi arbejder statistisk med udbuds husleje. Vi tager data fra pålidelige kilder, bl.a. de velrenommerede boligportaler, pensionsselskaber og får data leveret af vores partner SAPU.dk. Men vores data er altså et udtryk for hvilken husleje lejemål i forskellige kategorier lejemål, bliver sat til leje for. Der kan være store forskelle på hvordan lejligheder er reguleret i henhold til reglerne om både Omkostningsbestemt leje, det lejedes regulerede værdi, gennemgribende forbedrede lejemål (BRL 5.2) mv. Og endeligt er nogen lejemål helt fritaget for lejeregulering.

Hvis du overvejer at investere i fast ejendom, eller allerede udlejer fast ejendom, kan SAPU.dk hjælpe med at fastsætte lejen i henhold til de regler den pågældende ejendom måtte være underlagt, hvis ejendommen altså er underlagt lejeregulering, som betyder at huslejen må forventes at skulle sættes under hvad markedet vil betale. Vi stiller alt vores data til rådighed for SAPU, som således har adgang til både statistisk materiale og i sig selv har et indgående kendskab til juraen, der er relevant for fastsættelse af husleje.

Besøg SAPU.dk her - hvis du vælger at blive SAPU 24 Premium medlem kan du bruge rabatkoden: SAPUPRO2020 (gældende til og med december 2020)  så får du 30% rabat, når du vælger SAPU 24 Premium medlemskab, uanset om du 1-2 eller flere lejemål.