Faldende udbud af 2 og 3 værelses i Århus

15. juli 2020, 15.47

Studietiden nærmer sig, og det kan aflæses i statistikken. Udbud og ledige lejemål er faldende.

Idag kigger vi lidt nærmere på 2 og 3 værelses lejligheder i postnummeret 8000 Aarhus C.
På linie med landsgennemsnittet har både udbud og antal ledige lejemål i Aarhus C været kraftigt stigende igennem COVID19 krisen og toppede i Maj måned med mere end 780 ledige lejligheder i denne kategori ved udgangen af maj måned.

Udbuddet fortsatte op med flere end end 509 nye lejemål annonceret i juni måned, men ledigheden faldt altså samlet set i juni med "kun" 652 ledige lejemål. Et fald på mere end 16% måned til måned.

Huslejen har ligget rimelig stabilt med kun mindre udsving i gennem hele 2020. Maj måned var den "billigste" hvor lejemål i denne kategori i gennemsnit blev udbudt til kr. 1.506 pr. m2 pr. år.  Det svarer til ca. kr. 8785,00 for en 70m2 lejlighed.

I tallene for juli måned kan vi iøvrigt allerede nu se, at ledigheden falder markant. Der er i skrivende stund 435 ledige lejemål i denne kategori i Aarhus C, og altså dermed et yderligere fald fra juni måned på 34%. Vi forventer at faldet bliver større når vi offentliggør tallet endeligt for juli.

Husk at en Pro adgang til Husleje.dk giver adgang til fuld statistik fra alle postnumre i DK for kun 99 kr for 24 timer, eller som fast abonnement til kr. 995,00 pr. md med ubegrænset adgang og antal søgninger. Er du udlejer, administrator eller udvikler kan beløbet selvfølgelig fradrages.

Hvis du søger juridisk bistand til din udlejning og lejemål, herunder juridisk vurdering og fastsættelse af husleje kan vores partner hjælpe dig. Er du Premium medlem hos SAPU får iøvrigt gratis, en begrænset adgang til husleje.dk. Læs mere hos SAPU.dk