Heatmap Husleje 2020

27. april 2022, 21.32

Vi har set lidt nærmere på at kunne præsentere husleje på et "heatmap", her er det data om husleje for lejligheder fra året 2020

Det kommer nok ikke som den store overraskelse, men ikke desto mindre er det interessant at se husleje repræsenteret geografisk på et kort, når vi til daglig primært sidder med tabeller og regneark.

Vi har set på data om husleje for hele landet igennem 2020, dog kun for lejligheder, dvs. ekskl. værelsesudlejning og udlejning af hus/rækkehus. Desto rødere område, desto højere husleje pr. m2.

Hovedstaden er selvsagt meget rød, men det vidste vi nok i forvejen. Mere interessant er det at se på nuancerne, fx kan det ses at når vi nærmer os trekantsområdet, stiger temperaturen, faktisk allerede fra omkring Middelfart. Vejle, Kolding, Ikast-Brande ligger også noget over de omkring liggende områder.

Og.. så er der et par huller uden farve, vi kunne ikke få kortet til at forstå fx. Aalborg Kommune, det skyldes nok en formaterings-konflikt eller lign. Vi arbejder videre på det, men indtil da kan du kaste et blik på Danmarks kortet inddelt efter huslejens størrelse herunder:

Danmark


Hovedstaden