Hvor er der lejligheder til leje?

28. april 2022, 01.08

Vi har set lidt på udbuddet af lejligheder pr. dags dato., i hovedstadsområdet

Hvis du skal udleje bolig, er det altid godt at vide lidt mere om udbuddet, og hvor mange andre udlejere du skal "konkurrere" med.
Vi har taget et aktuelt kig på Hovedstadsområdet og set på hvordan fordelingen af udbuddet af lejligheder fordeler sig.

Data er baseret på samtlige "aktive" annoncer pr. 28/4-2022. Dvs. alle annoncer som står som "åbne" og altså skulle være tilgængelige på nuværende tidspunkt. Vi har sorteret således, det kun er "lejligheder" og dermed sorteret værelsesudlejning, rækkehuse og huse fra. Vi har også sorteret enkelte kommuner fra, hvor der var meget få udbudte lejligheder. Derimod indeholder statistikken alle lejligheder, uanset husleje, størrelse og antal værelser (dog max. 8 værelser).

Tårnby og København topper listen med Frederiksberg som en klar 3. plads. Rødovre, Gentofte og Rudersdal ligger nogenlunde lige og derfra bliver der betydelig færre lejemål ledige i de øvrige kommuner.


Men udbudte lejligheder uden husleje betragtning siger måske ikke så meget. Nedenfor er samme statistik, dog med det kriterie at huslejen skal være lig med eller mindre end 1.500 kr. pr.m2. Så ændrer billedet sig en del:


København fører stadig an, men kommuner som Helsingør og Hillerød tegner sig pludselig som større kommuner, når der stilles krav til huslejen. Rødovre og Rudersdal forsvinder helt ned blandt de 4 mindste kommuner. Her skal du altså ikke forvente at finde lejligheder til mindre end 1.500 pr. m2. 

Skal du have hjælp til at fastsætte husleje? 

Meld dig ind i SAPU, hvis du søger hjælp til lejefastsættelse. SAPU har mere end 10 års erfaring med huslejefastsættelse, og har hjulpet mange tusind udlejer landet over. 
Du kan blive medlem uanset om du er privat person, virksomhed, boligselskab eller administrator. 


Meld dig ind hos SAPU her - og få hjælp allerede i morgen.