Husleje for mange tusinde lejere står til 9,46% regulering d. 1.1.2023

15. juni 2022, 15.44

Vi har lavet en prognose for nettoprisindekset baseret på udviklingen siden oktober måned 2021, og vi har således et bud på hvor meget huslejen vil stige i 2023.

Der er vidst ingen, der kan være i tvivl om at priserne stiger i øjeblikket. Det viser sig også i Nettoprisindekset, udgivet af Danmarks statistik, som for perioden fra oktober måned 2021 - maj måned 2022 er steget fra 106,7 til 112,7. En stigning på 6 point svarende til 5,6% i perioden som altså kun spænder over 7 mdr.

Flere hundredtusinde lejere bor i lejemål, som årligt reguleres i takt med udviklingen i nettoprisindekset, og hovedparten af disse lejemål reguleres med udviklingen i Nettoprisindekset fra oktober - oktober. Reguleringen sker typisk d. 1.1. hvert år.

Seneste regulering pr. 1.1.2022 var på ca. 2,6 men nu ser vi altså ind i væsentlig højere reguleringer pr. 1.1.2023 da vi allerede til og med maj måned, har stigning på 5,6%.

Vi har lavet en prognose for Nettoprisindekset baseret på den seneste udvikling, og forudser, hvis nuværende inflation fortsætter udviklingen, et NPI tal på 116,8 til oktober 2022. Det vil medføre en regulering af husleje d. 1.1.2023 på 9,46%! Det vil være en historisk høj regulering, og vil have stor betydning for mange husholdninger, der allerede er presset af stigende priser på særligt fødevarer og energi.

Der er midlertid tegn på svaghed i lejeboligmarkedet, og vi vil i den kommende tid lave en ny undersøgelse af udbudspriserne i hovedstadsområdet og sammenholde denne med den undersøgelse vi lavede i maj måned. Vi kan dog se, at der er visse lejemål som begynder at falde i udbudspris. Måske er markedet for lejeboliger ved at nå en prismæssig top, og det bliver interessant at se udviklingen på lejebolig markedet resten af året, og hvilke konsekvenser den forventede regulering i bestående lejemål pr. d.1.1.2023 får.

Hvis du vil følge med i udviklingen i priser på lejemål i dit område, kan du købe adgang til vores statistik her: Få adgang
Du får adgang til fx: 

  • Søg på husleje statistik på postnummer eller kommune 
  • Du kan søge statistik helt frem til og med idag. 
  • Du kan søge detaljeret statistik, og vælge at se fx. pris på 3v lejligheder eller lejligheder på mellem fx. 50-80m2. 
  • Du vælge at søge statistik på værelsesudlejning, lejligheder, huse og rækkehuse

Pris fra kr. 49,00 inkl. moms

Få adgang

(Er du SAPU Premium medlem, har du gratis adgang)