Husleje i Vejle!

7. november 2022, 22.35

På opfordring fra Facebook gruppen, "Den hårde kerne" har vi set nærmere på husleje i Vejle. Læs med her!

Vi har set nærmere på huslejen i Vejle Kommune igennem det sidste stykke tid, da dette var et ønske fra Facebook gruppen "Den hårde kerne", som er en gruppe for Ejendomsinvestorer. Du finder gruppen her: https://www.facebook.com/groups/Ejendomsinvestering

Lad os starte med Vejle i 2021:

Lejen har været jævnt stigende igennem hele 2021, dog med et drop i foråret, der hurtigt blev indhentet. Bemærk at ovenstående er hele Vejle Kommune og statistikken er udtryk for gennemsnitsleje pr. m2 for lejligheder i alle størrelser og antal rum.

Huslejen sluttede i 2021 i december på det højeste niveau for året, lad os se hvordan 2022 så ud:Lejen pr. oktober måned 2022 ligger noget over hvad den sluttede på i 2021. Små 1.100 pr. m2 i snit. Her ser vi stadig på samtlige lejligheder, uanset størrelse og m2, i Vejle kommune.

Hvis vi ser nærmere på 2022 udviklingen for lejligheder med 2 værelser, ser det lidt anderledes ud:2 værelses lejligheder ligger konsekvent noget højere end gennemsnittet af alle lejligheder i Vejle kommune. Det er ikke usædvanligt at de mindre lejemål, typisk får en noget højere leje pr. m2. Lad os se på 3 værelses lejligheder i 2022 i Vejle Kommune:


De ligger med et snit på ca. 1050 kr. pr. m2, hvor 2 værelses ligger på ca. 1.100 pr. m2. Endvidere ser 3v ud til at tabe pusten lige så snart lejen kommer op over 1.100 pr. m2.
Så fra et investeringssynspunkt får du altså en bedre leje på en 2 værelses, hvis vi alene kigger på leje pr. m2.

Lad os se på 4 og 5 værelses:
 

Her er vi langt under 1.000 pr. m2 i leje. 

Uanset hvad vi kigger på, er det dog tydeligt at lejen "peaker" i løbet af sommeren, og det er således det bedste tidspunkt at udleje på.

Tak fordi du læste med!

Hvis du er udlejer og ønsker juridisk rådgivning eller juridisk korrekt fastsættelse af husleje, kan SAPU.dk hjælpe dig.