Huslejen for de mindre lejligheder er steget med 5% i 2022

24. november 2022, 22.46

Vi har set på prisen på lejeboliger fra november 2021 til november 2022 for 2 og 3 værelses lejligheder på landsplan

Inflation er blevet alle mands eje, og vi ved nu at lovindgrebet af den 22. september 2022 (https://sapu.dk/blog/huslejeloftet-er-vedtaget-hvad-er-den-praktiske-betydning) medfører at bestående lejeforhold ikke kan reguleres med mere end 4%, til trods for at inflationen rent faktisk er 10,3% (målt fra okt 2021 - okt 2022, se her: https://sapu.dk/blog/nettoprisindeksering-husleje-2023-eksempel)

Men hvad med lejemål som har været udbudt til leje igennem det seneste år, og i særdeleshed 2 og 3 værelses lejligheder, som er de mest omsatte lejemål. Hvordan er prisen så gået med dem og er udbudspriserne fuldt med inflationen?

Ikke så vidt vi kan se, men de er dog steget i pris - med en absolut top i september måned 2022, hvor prisen i gennemsnit lå på 1394 kr. pr. m2. Derefter er prisen pr. m2 dog faldet igen. September (og August) er dog også kendetegnet ved at mange studerende starter på deres studier og dermed er efterspørgsel meget høj i de måneder. Derfor er det også naturligt nok at prisen falder i månederne efter (måske studerende skulle søge bolig nogen måneder inden eller efter aug/sep). 

I oktober og november 2022 er udbudspriserne fladet ud og det ser ud til at vi lander på et niveau omkring 1340 kr. pr. m2. på landsplan i den kommende tid.
Nedenfor finder du vores diagram for 2v og 3v lejligheder på landsplan fra november 2021 til november 2022.

Brug Husleje.dk til at finde statistik over huslejen i realtid i dit område!
For kun 79 kr. pr. md eller 49 kr. for et døgn, kan du søge specifik statistik for dit område.
Vores statistik giver adgang til detaljeret huslejestatistik baseret på postnummer, antal m2, antal værelser, tidsbegrænset lejemål kontra ubegrænsede lejemål mv.

Opret dig her og bliv klogere på huslejen i dit område.
(ps. SAPU Premium medlemmer har gratis adgang til husleje.dk så længe de har et aktivt medlemskab hos SAPU)