Større lejemål i KBH stiger, de små står stille

2. marts 2023, 21.38

Vi har set på huslejen og udviklingen i denne i perioden fra november 2022 til og med februar 2023

Bolig- og lejemarkedet gennemgår store forandringer i øjeblikket. Det er vigtiger end nogensinde før, som udlejer, at forholde sig til udviklingen i pris for lejeboliger på markedet. Det kan koste mange penge i tomgang, at udbyde lejemål til den forkerte leje. Hos Husleje.dk følger vi hver dag mere end 20.000 lejebolig annoncer og vi kan derfor rådgive om husleje baseret på store mængder data. 

Det er ingen hemmelighed, at lejeboliger har været attraktive det seneste års tid, i takt med at renten på ejerboliger er steget, og gjort disse væsentligt mere bekostelige at bo i. 

Men i de sidste 4 mdr. kan vi konstatere, at hvor de små lejligheder sædvanligvis stiger mest når der er efterspørgsel på lejeboliger, så har disse stort set ikke ændret sig i pris. Tilgengæld er de større lejligheder steget en del i samme periode. Vi har kigget på Københavns Kommune, og trukket data fra 1.11.2022 - 28.02.2023. Dels på 50-70m2 lejligheder, dels på 100-150m2 lejligheder. 

50-70m2, lejligheder, Københavns Kommune

100-150m2, lejligheder, Københavns KommuneDe større lejligheder er steget med ca. 6% mens de mindre lejligheder i samme periode kun er steget med 2,2%. Det kunne tyde på, at flere lejere med familie, der har behov for mange m2 er kommet på markedet i takt med at finansiering af ejerboliger i den størrelse er blevet for dyrt. Antallet er ledige lejemål i denne kategori er dog også steget, men det hindrer altså ikke prisen i at stige betragteligt, med en m2 pris på gennemsnitligt 2009,3 kr. pr. m2 for lejligheder i intervallet mellem 100-150 m2. Det er faktisk kun 199kr mindre pr. m2 end kategorien 50-70 m2, hvilket er en usædvanlig lille difference.

Køb adgang til Husleje.dk statistik for kun 79kr pr. md her: https://husleje.dk/pricing?

Vi spår at større lejemål i København vil fortsætte med at stige i pris så længe renten forbliver i nuværende niveau, og i særdeleshed hvis renten fortsætter opad. Det er værd at bemærke, hvis du har lejemål i denne størrelse, men det betyder også at udlejere af mindre lejemål formentlig har nået et maks omkring 2200 kr. pr. m2, da markedet tilsyneladende ikke vil være med til leje der ligger højere end dette.

Optimer din husleje og få mest muligt ud af din udlejningsejendom med SAPU's hjælp!
Få styr på dine lejeforhold og spar tid og penge med SAPU! Vi tilbyder juridisk rådgivning, standarddokumenter, chat-support og meget mere til udlejere i Danmark. Med SAPU's unikke advarselsregister og repræsentationsservice er du også sikret mod lejere, der misligholder deres lejeforhold. Spar dig selv for besværet og tilmeld dig SAPU i dag!

SAPU medlemskab giver dig: 
  • Juridisk rådgivning og sagsbehandling for private udlejere i Danmark
  • Telefonisk hotline for hurtige svar på spørgsmål om lejeret
  • Adgang til standarddokumenter, blanketter og SAPU Chat for yderligere support
  • Unikt advarselsregister over lejere, der tidligere har misligholdt lejeforhold
  • Repræsentation overfor lejere, LLO, advokater eller andre parter
  • Mulighed for at få hjælp til ind- og fraflytningssyn
  • Optimering af husleje for at få mest muligt ud af din udlejningsejendom
  • Mulighed for at sætte din bolig til leje via SAPU's hjemmeside

Tilmeld dig SAPU her: https://sapu.dk/membership

Hvis du vælger Premium medlemskab hos SAPU får du gratis adgang til Huslejestatistik fra Husleje.dk!