Huslejen i KBH stiger

14. marts 2023, 23.31

Særligt de større lejemål er steget væsentligt i pris , specielt de sidste par måneder

De stigende renter og inflationen medfører højere og højere lejepriser. Særligt de større lejemål er ramt. Vi har kigget nærmere på lejligheder i København.
I nedenstående graf har vi bedt om huslejepriser for lejemål over 100m2 i Københavns Kommune (vidste du, at for mindre end 80 kr. pr. md kan du trække statistik for dit eget område, og selv vælge at ville kigge på fx. størrelsesintervaller, antal værelser mv.??)Lejen er stegt fra 1883 kr. pr. m2 i december 2022 til 1991 kr. pr. m2 i februar 2023. En stigning på mere end 5% på mindre end 3 måneder! Et tydeligt tegn på at både inflation og stigende renter rammer boligmarkedet, og at mange boligsøgende fravælger køb af ejendom til fordel for lejebolig. Antallet af ledige i lejemål i KBH større end 100 m2 er dog også relativt højt.

Kigger vi på markedet for de mindre lejligheder, dvs op til 100m2  i København, ser vi lignende stigning men dog en mere flad kurve når man kigger over længere tid:

Lejepriserne for de mindre lejligheder er steget fra 2074 kr. pr. m2 i December 2022 til kr. 2125 i februar 2023. En stigning på lidt over 2%.

Lige for nuværende er det altså efterspørgsel på større boliger, der driver markedet i København, hvilket utvivlsomt hænger sammen med den dissonans der i mellem priser på salgsmarkedet og renteniveauet, som medfører at ejerboliger er historisk dyre.

Følg med i den daglige udvikling her på Husleje.dk
Vi følger mere end 25.000 annoncer på lejeboligmarkedet dagligt, både annoncer fra private aktører, pensionskasser mv og kan dermed give dig et hurtigt og simplificeret overblik over udviklingen i både pris og udbud. Det koster 79 kr. pr. md og er et uvurderligt værktøj for alle der udlejer fast ejendom.
Opret dit medlemskab her. 

Er du Premium medlem hos SAPU har du gratis adgang til alt vores statistik.