Investering i Tårnby eller i Køge?

25. juli 2020, 21.40

Vi har sat os for at undersøge forskellen i husleje og salgspriser i henholdvis Tårnby tæt på København og i Køge. Forskellen i husleje er forholdsvis lille, men hvad med salgspriserne?

Det er ikke 2 områder, der umiddelbart har nogen forbindelse til hinanden, og umiddelbart skulle man tro at Tårnby som er beliggende meget tættere på København, ville have betydeligt højere udbuds leje, men forskellen er ikke så stor. Måske kunne man fristes til at tro, at afkastet af investering i en udlejningsejendom tættere på København, med dog i et relativt "billigt" post nummer som Tårnby ville være bedre end Køge. Men det er ikke tilfældet, om end det er meget tæt.

I nedenstående kigger vi på kun på lejligheder, og ser på prisudviklingen igennem det sidste år. Vi har valgt at se på samtlige lejligheder, og har således ikke defineret hverken størrelse eller antal værelser.

I Tårnby har lejen bevæget i intervallet mellem 1.500 - 2.000 pr. m2 igennem det sidste år. Der skal tages det forbehold, at vi først aktivt er begyndt at indsamle statistik fra marts 2020, hvormed månederne før er udgjort af begrænset data. Lejen har taget et dyk fra 1765 pr. m2 til 1.388 her fra juni til juli måned. Det kan rimeligt antages, at skyldes at antallet ledige lejemål er vokset måned for måned fra april til juni. Tilgangen af nye lejemål er dog aftagende.

Tårnby har en gennemsnits husleje på 1.711 kr. pr. m2 i perioden.

En m2 lejlighed koster kr. 30.298 pr. Q1 2020 i Tårnby i indkøb.I Køge er dels flere lejemål udbudt i det hele taget, sammenlignet med Tårnby, men selvsagt med en mindre m2 leje. Mest bemærkelsesværdigt, er at lejen ligger nogenlunde stabilt uden nogen perioder med større udsving. Lejen i gennemsnit udgør 1.515 kr. pr. m2 pr. år i perioden og seneste datapunkt for juli måned er lejen 1.496 pr. m2. Også i Køge har ledigheden været stigende, dog med et aftagende udbud og det må nok forventes at ledigheden falder når vi gør tallene op for liggetid ved udgangen af juli måned.

En m2 koster 26.617 at købe i Køge opgjort i Q1 2020.


Afkastet pr. m2 er således nærmest identisk for de 2 postnumre, når man anskuer det statistisk. 
Køge: 5.69%
Tårnby: 5.64%


Husk at husleje kræver professionel rådgivning

Vi arbejder statistisk med udbuds husleje. Vi tager data fra pålidelige kilder, bl.a. de velrenommerede boligportaler, pensionsselskaber og får data leveret af vores partner SAPU.dk. Men vores data er altså et udtryk for hvilken husleje lejemål i forskellige kategorier lejemål, bliver sat til leje for. Der kan være store forskelle på hvordan lejligheder er reguleret i henhold til reglerne om både Omkostningsbestemt leje, det lejedes regulerede værdi, gennemgribende forbedrede lejemål (BRL 5.2) mv. Og endeligt er nogen lejemål helt fritaget for lejeregulering.

Hvis du overvejer at investere i fast ejendom, eller allerede udlejer fast ejendom, kan SAPU.dk hjælpe med at fastsætte lejen i henhold til de regler den pågældende ejendom måtte være underlagt, hvis ejendommen altså er underlagt lejeregulering, som betyder at huslejen må forventes at skulle sættes under hvad markedet vil betale. Vi stiller alt vores data til rådighed for SAPU, som således har adgang til både statistisk materiale og i sig selv har et indgående kendskab til juraen, der er relevant for fastsættelse af husleje.

Besøg SAPU.dk her - hvis du vælger at blive medlem kan du bruge rabatkoden: HUSLEJE (gældende indtil september 2020)  så får du 10% rabat, når du vælger 1 eller 2 års medlemskaber.

God sommer.